Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
GMX

Glock Mark XIII

24. 1. 2011 12:54
uffff, kde začít

1. mýtus - evropské směrnice nejsou přejaty úplně, nebo je nějaké pojmosloví zkresleno, zákon je návod, jak provádět výběr

2. mýtus - ano, to je debilní mediální zkratka "soutěží se"

3. mýtus - ZMR se také jedou podle zákona, přečtěte si velmi pozorně § 6, ten se vztahuje i na ZMR. Tj. i při ZMR musíte postupovat obdobným postupem jako u otevřeného řízení, ale máte možnost to dělat méně formalizovaně a můžete kašlat na zákonem předepsané lhůty (např. obce to mívají upravené v interních předpisech, poskytovatelé evropských dotací to mají upraveno v příručkách Operačních programů)

4. mýtus - jak chcete hodnotit pouze cenou veřejnou zakázku na právní služby? Domníváte se, že nejlevnější právník bude mít ty nejlepší rady? Jinak splnil/nesplnil se hodnotí při otvírání nabídek, tj. před samotným výběrem.

5. mýtus - ano, jen bych přidal povinnost zveřejňování a tvrdou kontrolu nepodjatosti osob.

0 0
možnosti
GMX

Glock Mark XIII

24. 1. 2011 12:54
Re: uffff, kde začít

6. souhlas (u těch lhůt je to nešťastné - 5 let je ze zákona, 4 roky časové razítko, u dotací bývá povinnost uchovávat doklady prodloužena až na 10 let kvůli kontrolám dotací)

0 0
možnosti
PH

petrph

24. 1. 2011 12:12
muselo by to být trochu složitější

když vezmeme do úvahy mýty 2,4,6.1 tak vychází,že by stát dostal přihlášky,provedl vyhodnocení prospěl/neprospěl,vzal by to úvahy profil  firmy,a teprve ty úspěšné" pustil do vzájemné dražby.

Ale představme si jiné řešení-že by automatický  systém dokázal,i bez komise průběžně vyhodnocovat přihlášky.Stačí aby vyhlášené podmínky byly kvantitativně jasně vymezeny a obodovány.Dejme tomu-zadavatel má certifikát ISO ANO/NE.  provedl v minulosti x podobných staveb.Má k dispozici potřebnou techniku vlastní-bude si jí pronajímat.Má k dispozici tolik stavebních dělníků-nebo si najme si na práci jinou firmu..Díky tomu by už při vkládání elektronické přihlášky zadavatel viděl,jak si "stojí",zda vůbec prošel a jak by musel jít dolů s cenou aby ty ostatní předhonil.Podobně,z hlediska profilu by tento systém  mohl přidávat automaticky body těm firmám,co už pro stát úspěšné zakázky odvedly,nulu novým a záporné body či blokaci těm co ho dříve vzaly na hůl či odvedly špatnou práci.Ale to je asi sci-fi

0 0
možnosti
  • Počet článků 13
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1238x
Mám na spoustu věcí a jejich řešení svůj názor. A rád se o něj podělím s ostatními.

Seznam rubrik