Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Z96d19e61n10a 96K60o57č75í

25. 1. 2014 17:40

Než vás začnu kritizovat i já, počkám si na první vaše skutečné výsledky. To co tady předvádíte ohledně ministerských nákupů je trochu zbytečné divadlo. Člověk, který má skutečnou  v praxi v nákupu vám sdělí, že není třeba z toho všeho dělat takové divadlo. Každý nákupčí ví, jaké jsou běžné ceny spotřebního materiálu. Není nic jednoduššího, než dát dodavatelům maximální cenový limit do kterého se musí se svou dodávkou kvalitního zboží dostat, jinak mají smůlu. Není na to potřeba žádných dalších lidí, ale stačí to nařídit těm, co to dělají. Pokud nedokážou kvalitní zboží v této cenové relaci zařídit, dodá to kolega, který to ovládá a zásobovač, který to neumí musí jít od válu. Nezajímá mne kde a od koho nakupují závody a provozovny, pokud se vlezou do cenových limitů celkových a cenových limitů stěžejních surovin a materiálů. Při uzávěrce SW automaticky sám zkontroluje limitní ceny pořizovacího a spotřebovávaného materiálu a vyjede odchylky. Za ty je odpovědný přímo vedoucí provozovny, či ředitel závodu. Pokud si nedokáže udělat pořádek se svými zaměstnanci sám, letí okamžitě ven, pro hrubé zanedbání svých vlastních povinností. 

Náklady na lidi 0 Kč. Náklady na SW - 0 Kč - protože výstupy jsou součástí běžného SW, případně u pracovišť, které nejsou on line připojeny, jsou součástí denní, nebo měsíční dávky dat, nutných k účetní uzávěrce. ;-)  a úspory značné - přitom není třeba kontrolovat každou blbost, ale jen limity.

0 0
možnosti

K71a93r61e10l 94N94o28v62á21k

26. 1. 2014 10:50

To co píšete platí v soukromém podniku.

Ve státních úřadech je jiný princip. Nejde o zisk, jde o páchání dobra pro ostatní méněcenné spoluobčany.

1 0
možnosti

K96a56r63e53l 70N43o50v69á64k

24. 1. 2014 20:52

Jediná rozumná cesta je rušit celé úřady bez náhrady.

Na ministerstvech je nesmyslné tvořit nová oddělení a nabírat nové lidi.

Jiná oddělení se přitom skoro jistě nezmenší a nic se neušetří.

Ostatně, snaha šetřit na nákupech není řešením situace. Řešením je jen a pouze rušení celých úřadů bez náhrady.

Například Rada pro televizní a rozhlasové vysílání může být zrušena hned teď a prakticky nikomu chybět nebude.

2 0
možnosti

V zásadě ano, prakticky je to trošku složitější. Na mnohé úřady se odkazují přímo zákony či vyhlášky, takže je potřeba předělat tyto zákony a vyhlášky tak, aby dotyčný úřad zůstal bez náplně a následně jej zrušit. V tom, že jich je potřeba řádně ořezat s Vámi be výhrad souhlasím.

0 0
možnosti

J77a51n 29V36l26č65e90k

24. 1. 2014 9:58

"Zřídit oddělení na Ministerstvu pro místní rozvoj"  fajn, to znamená přijmout další úředníky? Kolik jich bude a za jaký plat? Kolik bude brát jejich šéf a jeho nadřízený? Bude se pak následně zřizovat další kontrolní orgán který bude toto oddělení kontrolovat jestli nedochází ke korupci? Tak to vypadá, že ušetříte 100,-  i kdyby to mělo stát 10 000 Kč.

2 0
možnosti

Celkově obsluhu centrálního nákupu takového rozsahu zvládnou 4 - 5 lidí. K tomu můžete zrušit cca 17 lidí z ministerstev (na každém má někdo nákup na starosti).,takže celkový výsledek- cca 12 úředníků.

0 1
možnosti

Slovo  " NAPŘÍČ" už nemohu ani cítit.  Co takhle napsat napsat " pro všechna ministerstva" ! 

Ta čeština dostává na zadek " Napříč celou republikou.";-D

0 0
možnosti

Za napříč se omlouvám :) a dám si příště pozor

0 1
možnosti

Dejte b....i funci a zřídí úřad !

Bože chraň nás před aktivními b.....ci.

0 0
možnosti

Otázka je, jak chcete centralizovat nákup bez toho, aby k tomu bylo zřízeno oddělení? Jak píšu v diskusi na jiném místě, na obsluhu centralizovaného nákupu stačí 4-5 lidí, nyní se nákupem zabývá cca 17 lidí (na všech ministerstvech). A co se týče oddělení, klidně to může být některé stávající oddělení na některém ministerstvu,pokud to bude lépe přijatelné.

0 0
možnosti

Praktické zkušenosti z centralisace zakázek na jednotlivých resortech ukázaly překvapivě, že došlo k nárůstu cen a zvýšení chybovosti.

1 0
možnosti

Není to překvapivé !

Chybovost vzroste automaticky stejně zákonitě jako i ceny.

0 0
možnosti
  • Počet článků 13
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1238x
Mám na spoustu věcí a jejich řešení svůj názor. A rád se o něj podělím s ostatními.

Seznam rubrik